ÉREZD JÓL MAGAD:

 

Te is félsz meggazdagodni??

2013. augusztus 15., 22:51
 •  Te is félsz meggazdagodni??

  Robert Kiyosaki

   

  “Nyilvánvalóan számos oka van annak, hogy valaki hiába akarja, mégsem tud meggazdagodni. ”

  Íme néhány az okok közül

  és néhány gondolatom erről:

   

  1. Lustaság -

  Sokszor egy rossz szemlélet,vagy életkörülmény okozhatja a lustaság kialakulását. A céltalanság vagy a tehetetlenség vezet a lustaság állapotához. Természetesen a lustaság akár egyfajta “elégedettség” eredménye is lehet.

  2. Rossz szokások -

  A pénzügyi tudatlanság,tervezés hiánya,vagy egész egyszerűen a felelőtlen költekezés következtében, alakulnak ki rossz szokások.

  3. A képzettség hiánya -

  A pénz fogalma és értelmezése vagy a szakmai felkészületlenség, nagyban befolyásolja keresetünk.

  4. Tapasztalathiány -

  Ha nincsenek tapasztalataink, akkor sem kérünk segítséget és nem is keressük a hiteles információkat. Megfelelő tudás nélkül, sokszor hibázunk és ez a csalódottság vagy a félelem érzéséhez vezet.

  5. Az útmutatás hiánya -

  Félünk bevonni másokat az “intim szféránkba” vagyis a pénzügyeinkbe még akkor sem, ha igazán szükségünk lenne rá.

  6. Helytelen hozzáállás -

  A pénzről és a sikerről alkotott mítoszok uralják az életünket és nem vagyunk hajlandóak nyitottan fogadni mások véleményét. A “Munkától” való félelem, illetve lustaság.

  7. A barátok és a család negatív befolyása-

  Szüleinktől kapott beidegződéseket és ideákat követjük,persze eben barátaink és családunk is nagy befolyással vannak,még akkor is ha esetleg már találkoztunk a másik oldal véleményével is. A gazdagok rosszak és ez pont elég, hogy ne higgyük el tapasztalataikat, tanácsaikat.Sokszor sikertelen emberek “jóindulatú”  figyelmeztetése okozhatja a visszalépést.

  8. Az összpontosítás hiánya -

  Ha van számunkra egy követendő példa, akkor sem tudjuk követni azokat,mert sokszor áldozatokat kell hoznunk a sikerekért, a megszokásaink elhagyása és az új szokások összpontosítást igényelnek.

  9. Az eltökéltség hiánya -

  Nincs meg bennünk a kitartáshoz szükséges hit és önbizalom. Nincsenek igazi céljaink,vágyaink.

  10. A bátorsághiánya -

  A veszteségtől való félelem, az önbizalom és kitartás legnagyobb ellensége, a bátortalanság sokszor vezet kapkodáshoz,helyben topogáshoz vagy vissza eséshez. Feladjuk.

   

  Ez mind az én gondolataimat tükrözi az adott témáról, persze lehetne ezt bővebben is kifejteni, de ezt tegyétek meg ti !